Kalfsvlees: mals, zacht, sappig en mager

Kalfsvlees van Van Ommeren Vlees is mals, zacht en sappig, met een fijne smaak en een laag vetgehalte. Kalfsvlees is mals en mager. Die malsheid is te danken aan de relatief kleine hoeveelheid bindweefsel. Het vlees is jong en de spierbundels zijn nog niet volledig ontwikkeld. Ook de geringe hoeveelheid vet is verklaarbaar. Alle energie is namelijk gebruikt voor de opbouw van het lichaam en niet omgezet in vet.

Kalfsvlees van Van Ommeren Vlees is een Hollands kwaliteitsproduct. Nederlandse bedrijven hebben een wereldwijde faam behaald met kalfsvlees.

Blank kalfsvlees is over het algemeen afkomstig van kalveren tussen de zes en acht maanden oud. Deze kalveren worden alleen gevoerd met melk. Hierdoor kleurt het vlees blank.

Rosé (ook wel friander) kalfsvlees is afkomstig van speciaal geselecteerde kalveren, die opgroeien in groepen. Gedurende de eerste maanden krijgen de dieren melk en daarna schakelen ze over op vaste voeding, waarin granen een belangrijke rol spelen. Het resultaat is vlees met een fijne structuur, een verrukkelijke smaak en een frisse rode kleur.

De smaak van de twee soorten vlees verschilt. Rosé vlees is smaakvoller, maar door de leeftijd van het kalf minder mals dan blank vlees. Bij Van Ommeren Vlees hebben we het beste van beide soorten in het assortiment.

 

Van Ommeren Vlees

Zonnehorst 9
7207 BT Zutphen
vovlees@vovlees.nl

Telefoon: 0575-566380
Fax: 0575-566771